به گزارش همشهري، روز گذشته در نخستين مجمع ملي سلامت كه با حضور رئيسجمهور، وزراي بهداشت، كشور، جهادكشاورزي و جمعي ديگر از مسئولان كشوري برگزار شد، از اطلس بيماريهاي شايع كشور رونمايي شد. قاضيزاده هاشمي با اشاره به برخي آمارهايي كه از اين اطلس استخراج شده اعلام كرد كه حال شاخصهاي سلامت مردم ايران خوب نيست و بيماريهاي غيرواگير مشكل اصلي سلامت ايرانيان و عامل بيش از ۸۰درصد مرگ ايرانيان است.
وزير بهداشت از كمتحركي ۹۰درصد ايرانيها سخن گفت و هشدار داد كه ۲۹.۷درصد زنان و ۱۵.۲۹درصد مردان ايران در معرض شيوع چاقي هستند و نزديك به ۵۰درصد مردم اضافهوزن دارند. طبق بررسيهاي جهاني، ايران در رده هفتادوهفتم چاقي دنيا قرار دارد. در ردهبندياي كه چندي پيش توسط فوربس منتشر شد، يكسوم ايرانيها چاق تشخيص داده شده و ۵۳درصد افراد نيز داراي اضافه وزن تخمينزده شدهاند.
طبق آمارهايي كه روز گذشته وزير بهداشت داد، ۲۴درصد از مردم ساكن در مناطق شهري و ۱۹درصد از مردم ساكن در مناطق روستايي دچار چاقي هستند. همچنين استانهاي تهران و مازندران داراي بيشترين ميزان شيوع چاقي بوده و كرمانيها و سيستانوبلوچستانيها لاغرترين مردمان ايران هستند.
- كم تحركي
۹۶درصد از زنان و ۸۳درصد از مردان كمبود فعاليت فيزيكي دارند. ۹۲درصد از مردم در مناطق شهري و ۸۲درصد از مناطق روستايي كمبود فعاليت فيزيكي دارند. كمترين فعاليت و تحرك نيز مربوط به زنان استان بوشهر است، البته شيوع تحرك در بيشتر از ۷۰درصد، بسيار پايين است. چاقي و كمي تحرك، باعث شده تا ۵۰درصد مردم ايران از ابتلاي خود به فشار خون مطلع نباشند. طبق آمارهاي اطلس سلامت ايران، شيوع فشار خون در بين زنان ۲۸.۱۹ و در بين مردان ۲۸.۳۱درصد است.
اين آمار در مناطق شهري ۲۶.۵درصد و در مناطق روستايي ۲۸.۳درصد است و اهالي استان كردستان، خطر پيامدهاي فشارخون را بيش از همه احساس ميكنند. با اين حال وزير بهداشت قول داد كه توسعه شبكه بهداشت كه تا پايان دولت فعلي قرار است به پايان برسد، در پيشگيري از عوامل خطرناك بيماريها كمك شاياني خواهد كرد. اشاره قاضيزاده هاشمي به سامانه الكترونيك سلامت (سيب) و طرحهاي غربالگري بيماريهاي غيرواگير است كه بناست در دستور كار وزارت بهداشت قرار بگيرد.
- ديابت
ديابت يكي ديگر از محورهاي مورد تأكيد در اطلس سلامت كشور است. وزير بهداشت درخصوص شيوع اين بيماري در كشور نيز توضيحاتي داد و گفت: ديابت در بين زنان ۱۰.۳ و در مردان ۸.۸درصد شيوع دارد. ۹.۹درصد از مردم مناطق شهري و ۷.۸درصد از مناطق روستايي داراي ديابت هستند و بيشترين شيوع ديابت نيز در بين زنان استان سمنان است. قاضيزاده هاشمي از بيماريهاي قلبي و عروقي و سكتههاي مغزي بهعنوان عامل ۵۰درصد از مرگومير مردم كشور ياد كرد و افزود: شيوع چربي خون در بين زنان ۲۹.۵و در مردان ۲۲.۵درصد است. ۲۷.۷درصد مردم مناطق شهري و ۲۲.۷مردم مناطق روستايي دچار چربي خون هستند.
دیدگاهتان را بنویسید