وزیر بهداشت: پرونده الکترونیک سلامت هفته آینده رونمایی می شود

وزیر بهداشت: پرونده الکترونیک سلامت هفته آینده رونمایی می شود

وزیر بهداشت گفت: پرونده الکترونیک سلامت هفته آینده با حضور رییس‌جمهور رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی از هر ۱۰۰۰ نوزدای که متولد می‌شد، حداقل ۱۳۰ نفر به یک سالگی نمی‌رسد و حداقل ۳۰۰ زن باردار به دلیل عوارض بارداری و حاملگی، از بین می رفتند، اظهار کرد: آن زمان پوشش واکسیناسیون کشور ۲۵ درصد و تعداد مراکز بهداشتی و درمانی روستایی حداکثر ۱۰۵۰ مرکز بود، پزشکان خارجی در کشور فعالیت داشتند.

وی تصریح کرد: امروز ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور، تعداد زیادی پزشک، پرستار، ماما و سایر نیروهای حوزه سلامت را تربیت کرده و می کنند و شبکه بهداشتی و درمانی تقویت شد و در حال حاضر حداقل ۱۸ هزار خانه بهداشت در کشور فعال است و توانسته ایم مرگ و میر کودکان، زنان و گروه های آسیب پذیر را به کمترین حد در بین کشورهای شرق مدیترانه برسانیم.

وزیر بهداشت به توجه ویژه دولت دهم و یازدهم به حوزه سلامت یادآور شد: خوشبختانه با ایجاد منابع کافی برای اجرای طرح تحول نظام سلامت، توانستیم زیرساخت های بهداشتی و درمانی را در نقاط کمتر برخوردار به حداکثر برسانیم. در این طرح، پرداخت هزینه های کمرشکن از جیب بیماران کاهش یافت و برای ماندگاری پزشک و تیم پزشکی در مناطق کمتر برخوردار، برنامه ریزی و اقدام شد و بیماران خاص و صعب العلاج، مورد حمایت بیشتری قرار گرفتند.

نمکی با بیان اینکه امروز فاز دوم طرح تحول نظام سلامت را با اهداف تعیین شده، اجرا می کنیم، گفت: ما ابتدا از بسته های ارزشمند طرح تحول نظام سلامت مانند توسعه زیرساخت ها در مناطق کمتر برخوردار، کاهش پرداختی از جیب بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم حمایت می کنیم و در کنار آن به استفاده مطلوب از ظرفیت بخش خصوصی و ایجاد مشوق و انگیزه برای ماندگاری اختیاری و نه اجباری بخش خصوصی در مناطق محروم نیز توجه داریم.

وی افزود: یکی از کارهایی که در فاز دوم طرح تحول نظام سلامت در دستور کار قرار دادیم، تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر درمان بستری است. در سال ۹۶، بیش از ۳۸۰ هزار مورد مرگ در کشور ثبت شد که ۳۱۳ هزار مورد از آن مربوط به بیماری های غیرواگیر، ۹۷ هزار مورد مستقیماً به دلیل فشارخون بالا و ۱۶۱ هزار مورد نیز به دلیل فشارخون بالا و عوارض آن شامل بیماری ها و سکته های قلبی و مغزی و نارسایی های مزیمن کلیوی بوده است و راهی نداریم به جز اینکه به برنامه های پیشگیرانه بپردازیم.

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، یکی از دلایل اجرای این طرح را عدم آگاهی حداقل ۴۰ درصد از مردم از ابتلا به این بیماری عنوان کرد و گفت: تلاش ما در این دوره این است که چه کنیم که مردم کمتر نیازمند بستری شدن در بخش های سی سی یو و آی سی یو شوند. منابع مورد نیاز برای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، کمتر از هزینه ایجاد ۳ تخت بیمارستانی در کشور است اما برآورد کرده ایم که حداقل دو میلیون نفر بیمار جدید مبتلا به فشارخون بالا کشف کنیم تا در آینده نیازمند خدمات بستری و پرهزینه نشوند.

نمکی از بیماری های غیرواگیر به عنوان مهمترین چالش نظام سلامت ایران و کشورهای جهان یاد کرد و بیان داشت: دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، فشارخون بالا، حوادث جاده ای و روان پریشی از مهمترین بیماری ها و چالش های نظام سلامت است و کنترل و پیشگیری بر خلاف بیماری های واگیردار، از عهده وزارت بهداشت به تنهایی بر نمی آید و نیازمند مشارکت بین بخشی است.

وی خاطرنشان کرد: فاز دوم طرح تحول نظام سلامت با بیانیه گام دوم انقلاب که یکی از سنجیده‌ترین و پخته‌ترین اسناد بعد از انقلاب اسلامی است، همزمان شده و همه باید در همه عرصه‌ها در کنار همدیگر قرار گیریم چون دشمنان قسم خورده زیادی داریم و می بینیم که قایق های ایرانی برای کمک به کشتی نفتکش آسیب دیده اعزام می شوند اما به مین‌گذاری متهم می‌شویم و همه دشمنان ما با همدیگر متحد می شوند و در این برهه که دشمنان ما هم قسم می شوند، دوستان درون نظام اگر از همدیگر دور شوند، به انقلاب و کشور جفا کرده‌اند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امروز روزی نیست که اصولگرا و اصلاح‌طلب از همدیگر فاصله بگیرند و در درون حلقه نظام، بخواهیم تسویه حساب کنیم بلکه امروز، روز وحدت ملی و رفتن زیر بیرق رهبری است و همه یک حرف بزنیم تا اینکه دنیا بداند که از سوی رهبری، رییس جمهور، روسای قوا، وزیر، نماینده و فرماندار یک حرف بیرون می آید.

به گفته نمکی مشکلات و کاستی‌های دانشکده علوم پزشکی ساوه در حوزه زیرساخت‌ها، تامین تجهیزات و همچنین کاهش زمان تعویق پرداختی حقوق و مزایای پرسنل برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به طلب ۱۰ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی گفت: شب عید سال ۹۸ با ۵ هزار میلیارد تومان کسری و طلب از خزانه، سال را به پایان رساندیم و تا آن زمان حدود ۹ هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی با ۱۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه، به سال ۹۸ وارد شدیم که با سیل ویرانگر در ۲۵ استان کشور، مصادف شد و خوشبختانه با لطف خدا و همکاران مان باعث حیرت سازمان جهانی بهداشت شدیم چون با چنین حجمی از آبگرفتگی، هیچ موردی از اپیدمی ثبت و گزارش نشد و در تاریخ بهداشت دنیا، بی سابقه بوده است.

وزیر بهداشت یادآور شد: از ابتدای سال ۹۸ و با وجود کسری بودجه سال گذشته اما تکمیل پرونده الکترونیک سلامت، راه‌اندازی ۴۰۰ خانه بهداشت سیار عشایری، مدارس عاری از پوسیدگی دندان و اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را در دستور کار قرار دادیم و خوشبختانه پرونده الکترونیک سلامت با تلاش همکاران ما در وزارت بهداشت و ارتباطات به سرانجام رسید و هفته آینده با حضور رییس‌جمهور، رونمایی می‌شود.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 6 =