فرا رسیدن روز جهانی بهداشت بر همه تلاشگران عرصه سلامت مبارک باد

روز جهانی بهداشت سالروزی مقارن هفتم آوریل است که تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. از سال ۱۹۴۸، که سازمان بهداشت جهانی اولین مجمع جهانی بهداشت را برگزار کرد، مجمع تصمیم گرفت که هفتم آوریل هر سال به عنوان روز جهانی بهداشت نامگذاری و شعاری برای تعیین اولویت های سازمان درعرصه جهانی تعیین شود.
شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ درباره‌ی اختلال افسردگی است. شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷، با من سخن بگو (با من حرف بزن – Let’s Talk) است. افسردگی اختلال روانی است که گروه گسترده‌ای از مردم در سراسر جهان به آن دچار هستند و از آن رنج می‌برند. یکی از ویژگی‌های مهم افسردگی این است که افراد گوشه‌گیر می‌شوند از گفت‌و‌گو با دیگران دوری می‌کنند و از سخن گفتن خودداری می‌کنند. چنین رفتارهایی به افزایش افسردگی در فرد می‌انجامد. گام نخست این است که اگر احساس ناراحتی و افسردگی می‌کنید با نزدیکانتان به درد و دل و گفت‌و‌گو بپردازید. اگر احساس می‌کنید زندگیتان دچار نابسامانی شده است و دیگر از چیزی لذت نمی‌برید و میل به گوشه‌گیری دارید از روان‌شناس کمک بگیرید تا دچار افسردگی نشوید.

 

مشکلاتی که افسردگی ایجاد می کند:
افسردگی علاوه بر ایجاد مشکلات روحی و روانی، می تواند باعث ایجاد مشکلات جسمی زیادی شود، مثل تهوع، اسهال، دل‌درد و سردرد و…
به گزارش آوای سلامت به نقل ازreadersdigestدر اینجا برخی علائم جسمی که نشان دهنده ابتلا به برخی اختلالات خلقی بخصوص هستند، معرفی شده اند:
مشکل در به خواب رفتن: اگر به سختی به خواب می روید و یا این که به سختی از خواب بیدار می شوید، این علامت شما می تواند نشان دهنده ابتلا به افسردگی باشد. با این حال اگر به هر کدام از اختلالات خلقی ناشی از بد خوابی مبتلا شده اید، باید به دنبال پیگیری اصلاح الگوهای خواب باشید.
از دست دادن علاقه و لذت به امور روزمره: اگر به فعالیت های تفریحی و سرگرم کننده دیگر علاقه مند نیستید، این علامت هم می تواند نشان دهنده شروع یک اختلال خلقی باشد.
میگرن: درد شدید در یک یا دو طرف سر یا همان ابتلا به میگرن، نشانه تجربه درجاتی از اضطراب و افسردگی است. مطالعات نشان داده اند که استعداد مشترک در ابتلا به اختلالات اضطرابی، افسردگی و میگرن وجود دارد. میگرن و سردرد مزمن روزانه در افرادی که از اختلالات اضطرابی رنج می برند، شایع است.
درد قفسه سینه: این درد می تواند با افسردگی ارتباط داشته باشد. موسسه ملی بهداشت روان آمریکا اعلام کرده است که از هر ۲۰ فرد مبتلا به بیماری های قلبی، ۳ نفر افسرده هستند. در کل بیماران قلبی علائم بیشتر افسردگی را نسبت به سایرین از خود نشان می دهند.
درد کمر: افراد افسرده، کمتر ورزش می کنند و کمتر به آنچه که می خورند، اهمیت می دهند. اگر شما به سلامتی خود اهمیت ندهید، دچار دردهای جسمی زیادی خواهید شد، از جمله درد مفاصل، عضلات و پشت. اگر هم درد مزمن داشته باشید، افسردگی آن را بدتر می کند.
تغییر در اشتها: این علامت نیز نشانه اولیه افسردگی است. کم خوری و پر خوری هر دو به یک اندازه با افسردگی ارتباط دارند.
خستگی: خستگی و بیحالی و احساس ضعف، یکی از علائم جسمی افسردگی است. اغلب خستگی و افسردگی، با هم در بدن یک فرد بروز می کنند، بنابراین سخت است بگوییم کدام یک زودتر ایجاد شده و کدام یک موجب بروز دیگری بوده است.
تغییرات وزن: تغییرات وزن بدن می تواند وابسته به عادات غذایی و میزان فعالیت بدنی باشد. برخی مواقع، افراد افسرده بیشتر از ۱۲ ساعت می خوابند، در نتیجه فعالیت بدنی آنها کم می شود و به همین خاطر افزایش وزن پیدا می کنند. اگر هم در اثر کاهش اشتها، به اندازه کافی غذا نخورید، ممکن است کاهش وزن پیدا کنید. اگر شما دارای کاهش و یا افزایش وزن بی دلیل شدید، با پزشک خود صحبت کنید و ببینید این نوسان وزن به علت افسردگی است و یا بیماری دیگری.
مشکلات گوارشی: ناراحتی معده یکی از مشکلات شایع در افراد افسرده و یا مضطرب است. بزرگسالان دچار افسردگی ممکن است تهوع و یا اسهال داشته باشند. برخی از بیماری های گوارشی مانند: بیماری کرون، کولیت و یا زخم های گوارشی با استرس و افسردگی بدتر می شوند.
منبع: سایت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =