پرونده‌ای برای قطب بندی مراکز دیالیز کشور

خاص پرس: قبل از اجرای طرح تحول سلامت اداره ی بخش های دیالیز در مراکز دولتی و دانشگاهی به عهده این مراکز بود و دولت برای ارائه خدمات در این مراکز سوبسید پرداخت می‌کرد‌ اما در راستای برون سپاری و خرید خدمات ،دولت تصمیم گرفته است تا کلیه مراکز دیالیز کشور را در اختیار پنج قطب دیالیز با مدیریت بخش خصوصی بسپارد. در لزوم اجرای برونسپاری و مزایای آن اتفاق نظر وجود دارد، اما به شیوه ی اجرای این طرح ایراداتی وارد شده است .

دکتر نوذر مرتضوی یکی از اعضاء هیأت مدیره کنسرسیوم دیالیز ایران، درمصاحبه با خاص پرس در این مورد گفت: « ایران ازنظر تولید تجهیزات پزشکی دیالیز کاملا خودکفاست و حتی صادر کننده این محصولات نیز هست. اما پس از واگذاری بخش‌های دیالیز از بخش دولتی به ۵ قطب خصوصی، متاسفانه پای واردات تجهیزات دیالیز به ایران نیز باز شده است. این در حالی است که در اسناد مناقصه فراخوان اول این واگذاری، مجوز واردات به شرکت‌ها در آن قید نشده بود، اما در قرارداد نهایی که با این شرکت ها امضاء شده بندی اضافه شده که بر اساس آن وزارت بهداشت واردات تجهیزات مصرفی دیالیز را تضمین می‌کند و این کاملا خلاف قانون مناقصه است. این خلاف قانون است که شما سندی ارائه دهید و بر اساس آن افراد در مناقصه شرکت کنند ولی زمان انعقاد قرارداد دست به جرح و تعدیل آن بزنند.»

مرتضوی افزود:« مسئولین باید به توانمندی‌های تولید کنندگان داخلی باور داشته باشند. ما در تولید ملزومات دیالیز ازجمله صافی دیالیز در کشور به خودکفایی رسیده‌ایم و ادعا می‌کنیم محصولات ایرانی طبق کیفیت استاندارد جهانی تولید می‌شوند و سند این ادعا، اخذ استانداردهای بین المللی IOSو CEاست. ما خود صادر کننده ی این محصولات هستیم .محصولات مصرفی دیالیز تولید داخل از تنوع لازم نیز برخوردار هستند و همچنین قیمت‌ها براساس مصوبه اداره کل نظارت وارزیابی تجهیزات، تعیین می شود. اگر محصول مشابه خارجی با قیمت کمتری توزیع شده به علت کیفیت پایین آن و واردات از کشورهایی چون چین و هند است. در حالی که اگر همان محصول از کشوری چون آلمان وارد شد،٣٠ درصد افزایش قیمت داشت. لذا انتظار می‌رود دولت برای تحقق دستورالعمل‌های اقتصاد مقاومتی قاطعانه با واردات محصولات دارای تولید مشابه داخل تا تولیدکننده داخلی از انگیزه کافی برای تولید، استخدام، ارتقاء کمی و کیفی محصولات و افزایش صادرات خود برخوردار باشند.»


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “پرونده‌ای برای قطب بندی مراکز دیالیز کشور”

  1. مناقصات نیم‌رخ
    مناقصات

    ممنون اطلاعات مفیدی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 9 =