سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد : بیماریهای قلبى عروقى، اولين علت مرگ و میر در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت با اینکه هرم سنی جمعیتی در کشور تغییر کرده است، گفت: جمعیت سالمندان کشور دوبرابر شده است و جمعیت رو به پیری می رود.

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی، در نشست خبری این هفته خود با بیان اینکه طبق آخرين سرشماری، جمعیت کشور ٧٩ ميليون و ٩٢٦ هزار نفر است كه ۷۴ درصد در شهرها و ۲۶ درصد در روستاها زندگى مى كنند، ادامه داد: طبق آمار ۲۴ میلیون و ۱۸۵ هزار خانوار داریم که از این خانوارها ۸ و نیم درصد خانوارهای تک نفره، ۲۰ درصد دونفره و ۲۸ درصد سه نفره هستند.

وی با بیان اینکه هرم سنی جمعیتی در کشور تغییر کرده است، گفت: درحال حاضر شایع ترین سن، ۳۰ تا ۳۴ سالگی و ۲۰ تا ۲۹ سالگی است و به عبارت دیگر ترکیب سنی جمعیت ایران که ۴۵ درصد آن در سال ۱۳۶۵ زیر ۱۴ سال بودند، به ۲۴ درصد زیر ۱۴ سال رسیده است و اکنون جمعیت ۳۰ تا ۶۴ سال از ۲۵ درصد به ۴۵ درصد رسیده و جمعیت بالای ۶۵ سال از ۳.۱ درصد به ۶.۱ درصد رسیده است، یعنی جمعیت سالمندان دوبرابر شده است.

دکتر حریرچی گفت: تراكم جمعيت در هر كيلومتر مربع از ۲۱ نفر در سال ۱۳۵۵ اكنون به ۴۹ نفر رسيده است که با توجه به محدودیت توزیع منابع طبیعی باید به آن توجه بیشتری شود.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در ۴۰ سال گذشته امید به زندگی رشد زیادی داشته است، به طوری که امیدبه زندگی به ۷۴.۶ سال و امیدبه زندگی سالم (بدون بیماری) نیز در سال ۹۵ به ٦٤.٨ سال رسیده است.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه در سال ۹۴ حدود ۳۲۷ هزار و ۵۲۵ نفر در کشور فوت کردند، تصریح کرد: اولين علت مرگ و میر در کشور ،بيمارى های قلبى عروقى، دومين علت سرطان و سومين علت را تصادفات تشکیل می دهد، یعنی سالانه ۶۷ هزار نفر در اثر سكته قلبى، ۳۳ هزار نفر سكته حاد مغزى، ۷هزار در اثر سرطان معده و ۱۵ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده اند.

وی گفت: در شاخص هاى مربوط به سلامتى رشد مناسبی داشتیم، چراکه ميزان مرگ و مير نوزادان در هر هزار تولد زنده به زير ۱۰ مورد کاهش پیدا کرده و میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در هر هزار تولد زنده به ۱۵.۵ مورد در هر هزار تولد زنده رسیده است، اما هنوز در برخى از شاخص هاى مربوط به سلامتى که بر سلامتی تاثیر دارد و مربوط به رفتار مردم است، مشکلات به قوت خود باقی مانده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ آمار چاقی در ایرانیان ٤٤ درصد بوده است كه اكنون طبق آمارها به ۳٤ و در برخی آمارها به ۶۸ درصد رسيده است، چاقی عامل خطرناکی است و متاسفانه شیوع آن در کودکان زیر ۵ سال ۱۳.۷ است و از طرفی ۲۰.۵ درصد جوانان۱۳ تا ۱۸ سال نیز اضافه وزن دارند.

وی بیان کرد: شیوع مصرف مواد دخانی در سال ۸۵ حدود ۱۱ درصد بود و در سال ۹۰ به ۱۴ درصد رسید و درحال حاضر رشد مصرف کنترل شده و به ۱۴.۱ درصد رسیده است، اما هنوز میزان قابل توجهی است.

دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: فعالیت فیزیکی ناکافی در افراد بالای ۱۸ سال ۸۰ درصد و در جوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله ۴۸.۷ درصد است. یعنی از هر دو جوان یکی فعالیت فیزیکی ناکافی دارد.

وی گفت: فشارخون بالا در حال افزایش است که ناشی از مصرف نمک، چربی و عدم تحرک بدنی است و میزان آن به حدود ۲۷ درصد رسیده است. یعنی از ۴ نفر یک نفر فشار خون دارد و اکثر آنها از مشکل خود مطلع نیستند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پایان گفت: در ۴۰ سال اخير دستاوردهاي مناسبی در حوزه سلامت همچون كاهش بیماری های عفونی، مرگ و مير نوزادان و کنترل موارد بهداشتی داشتیم. /۲۰۷


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 7 =