به گزارش خبرگزاری مهر، محمود رضا فقیهی با اشاره به اینکه امسال تمامی چادرهای حجاج در عرفات به سیستمهای خنک کننده مجهز شده اند، افزود: همچنین چادرهایی که در منا برپا می شوند به سیستم سرمایشی تجهیز و سیستم برخی از چادرها هم تغییر کرده است.
معاون عملیات حج ۹۸ در مرکز پزشکی هلال احمر به تمهیدات پزشکی اندیشیده شده برای ایام حج امسال اشاره و اظهار داشت: آموزشهای اولیه برای پیشگیری از وقوع گرمازدگی از جمله مواردی است که توسط پزشکان به حجاج ارائه می شود.
فقیهی با درخواست از حجاج مبنی بر ضرورت انتخاب زمان مناسب تحت هدایت مدیر کاروان ها برای انجام مراسم رمی جمرات، تصریح کرد: از آنجایی که به زمان گرمای هوا نزدیک میشویم؛ توان زائرین هم در انجام مناسک تا حدودی کم میشود از این رو انتظار می رود از امروز حجاج محترم انرژی خود را با استراحت و تغذیه مناسب برای ایام تشریق ذخیره کنند. مدیران کاروانها نیز با هماهنگی های لازم برای انجام مناسک در زمان های مناسب، میزان وقوع حوادث را کاهش بدهند.
معاون عملیات حج تمتع مرکز پزشکی هلال احمر با اشاره به ضرورت راهاندازی تونل هوای سرد، گفت: زمان به جای آوردن مناسک حج تمتع در فصل تابستان و به دلیل افزایش دمای حرارت هوا، تعدادی از زائرین دچار گرمازدگی میشوند که مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر به همین منظور به راهاندازی تونل هوای سرد اقدام کرده است.
وی با اشاره به اینکه تونلهای هوای سرد در کلینیکها و پلی کلینیکهای مرکز پزشکی هلال احمر در منا و عرفات راهاندازی میشود، افزود: در سرزمین منا و عرفات به ویژه پس از انجام عمل رمی جمرات پیش بینی میشود تعدادی از زائرین مبتلا به گرمازدگی شوند که پس از انتقال آنها به بیمارستان صحرایی مرکز پزشکی هلال احمر در این تونلها تحت مراقبت قرار میگیرند.
فقیهی اظهار کرد: تونل هوای سرد، چادری است که دارای درجه حرارت هوای پایین است تا دمای بدن افراد گرمازده را به درجه طبیعی دمای بدن زیر نظر متخصصین برساند.
وی با اشاره به اینکه خدمات مربوط به تونل هوای سرد، در سرزمین منا و عرفات ارائه میشود، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم علیرغم تمهیدات اندیشیده شده برای ارائه خدمات لازم به افراد گرما زده در عملیات حج، شاهد بروز هیچ موردی از این عارضه در حجاج نباشیم و همه زائرین با صحت، سلامت و شادمانی این مناسک را به جای آورند.
دیدگاهتان را بنویسید