آشنایی با ۱۰ هشدار جدی بهداشتی برای مردان

همشهری آنلاین:
بی‌اعتنایی بیش از حد مردان نسبت به سلامتشان، می‌تواند عواقب وخیم درازمدت برای آن‌ها داشته باشد.

مردان به طور قابل توجهی نسبت به خطرات ابتلا به سرطان، افسردگی، بیماری‌های قلبی، و یا حتی بیماری‌های تنفسی بی‌اعتنا هستند.

با ۱۰ مخاطره جدی برای مردان در تمام سنین آشنا شويد.

  • بیماری‌های قلبی: بیماری‌های قلبی در اشکال مختلف عوارض بالقوه کشنده دارند. انجمن قلب آمریکا اعلام کرده که از هر سه مرد بالغ، یک نفر دچار بیماری‌های قلبی عروقی است. این در حالی‌است که سکته مغزی ناشی از فشار خون بالا در مردان جوان بسیار شایع شده است.
  • بیماری مزمن انسدادی ریه و سایر بیماری‌های تنفسی: بیماری‌های تنفسی شامل بیماری مزمن انسدادی ریه، سرطان ریه، آمفیزم و ساير موارد تهدید کننده حیات هستند. قرار گرفتن در معرض مخاطرات شغلی مانند مواجهه با آزبست و استعمال سیگار، از جمله عوامل خطر ابتلا به این بیماری‌ها است.
  • مصرف الکل: با توجه به آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، مردان به میزان بالاتری نسبت به زنان دچار مرگ و میرهای ناشی از مصرف الکل می‌شوند و موارد بستری آن‌ها در بیمارستان بیشتر است. مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، مری، کبد و روده بزرگ را افزایش می‌دهد ضمن این که با عملکرد بیضه‌ها و تولید هورمون تداخل دارد و منجر به ناتوانی جنسی و ناباروری در مردان می‌شود.
  • افسردگی و خودکشی: محققان موسسه ملی سلامت آمریکا گزارش داده اند که حداقل ۶ میلیون مرد در این کشور از اختلالات افسردگی و افکار خودکشی رنج می‌برند. این موسسه توصیه می‌کند، ورزش، تعیین اهداف واقع‌بینانه و جستجوی کمک‌های حرفه ای برای درمان افسردگی در مردان اهمیت زیادی دارد.
  • سوانح و حوادث: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا گزارش می‌دهد که آسیب‌های ناخواسته حوادث رانندگی از علل اصلی مرگ و میر مردان در سال ۲۰۰۶ میلادی بوده است. این در حالی است که مرگ و میر رانندگان مرد بین سنین ۱۵ تا ۱۹ سال در این سال دو برابر بیش از زنان گزارش شد.
  • بیماری کبدی: کبد نقش مهمی در هضم غذا، جذب مواد مغذی و رهایی بدن از مواد سمی دارد. بیماری‌های کبدی شامل سیروز، هپاتیت ویروسی، و بیماری‌های ژنتیکی کبدی بعلاوه سرطان کبد در مردان شیوع بالایی دارد.
  • دیابت: انجمن دیابت آمریکا اعلام کرده که مردان مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتر برای ناتوانی جنسی و کاهش سطح تستوسترون هستند که می‌تواند منجر به افسردگی و یا اضطراب شود. اما این همه ماجرا نیست. دیابت می‌تواند منجر به آسیب به کلیه، آسیب‌های عصبی، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و حتی مشکلات بینایی شود.
  • آنفلوآنزا و ذات‌الریه: این دو بیماری دو خطر بهداشتی پیشرو برای مردان هستند. مردانی که سیستم ایمنی بدنشان در اثر ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه، دیابت، نارسایی احتقانی قلب، کم‌خونی داسی شکل، ایدز و یا سرطان به خطر بیفتد، بیشتر مستعد ابتلا به این دو بیماری هستند. این در حالی‌است که واکسیناسیون علیه این دو بیماری تا ۷۰ درصد خطر بستری شدن در بیمارستان را کاهش می‌دهد.
  • سرطان پوست: با توجه به آمارهای بنیاد سرطان در آمریکا، مردان به دليل رعایت نكردن موارد محافظت در برابر آفتاب، بيشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست هستند. استفاده از عینک آفتابی و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با فاکتور حفاظتی حداقل ۳۰، برای پیشگیری از سرطان به مردان توصیه می‌شود.
  • سرطان پروستات: سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین مردان میانسال و سالمند است بگونه ای که در بریتانیا از هر ۱۲ مرد ۱ مرد به آن مبتلا می‌شود. به نظر می‌رسد،  سرطان پروستات زمینه ژنتیکی داشته باشد و در صورت مشاهده در یکی از افراد خانواده، سایر اعضا نیز در خطر ابتلا قرار داشته باشند.

*وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =