“قلب” مردان بیشتر میگیرد!
یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق با اشاره به مرگ سالانه بیش از ۱۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی، گفت: حدود دو سوم این افراد را مردان تشکیل میدهند.
پروفسور معصومعلی معصومی به مناسبت روز چهارم هفته سلامت مردان (اول تا هفتم اسفند) که به نام “روز پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و عوامل خطر آن” نامگذاری شده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، با اشاره به افزایش روز افزون مبتلایان بیماریهای قلبی و عروقی، گفت: روز به روز شاهد افزایش آمار این بیماریها هستیم و در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی ۴۵ درصد آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
معصومی با اشاره به کاهش سن ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، تصریح کرد: به طور معمول بیماریهای قلبی و عروقی در سنین ۷۰ یا ۸۰ سال بروز پیدا میکند و کاهش سن ابتلا به این بیماری ها نشان دهنده این است که عوامل پیشگیری به خوبی رعایت شده است.
این جراح قلب افزود: امروزه شاهد کاهش سن ابتلا به این بیماری ها به مرز ۵۰ سال هستیم و این امر زنگ خطر جدی برای سلامت کشور محسوب میشود.
معصومی تصریح کرد: سن ابتلا به این بیماریها حتی در موارد بسیاری به ۳۵ تا ۴۰ سال و در موارد معدودی تا سن ۲۰ تا ۲۵ سال پایین آمده است.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق نوع تغذیه، کم تحرکی، سیگار و مواد مخدر، چاقی و فشار خون را از جمله عوامل زمینه ساز ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد و افزود: متاسفانه رژیم غذایی بیشتر افراد پرنمک و پرچرب بوده و از طرفی کم تحرکی در جامعه و زندگی روزمره افزایش یافته است.
وی افزود: از طرف دیگر مصرف سیگار و قلیان در حال افزایش است و آمار ابتلا به بیماریهایی از جمله دیابت و فشار خون که زمینه ساز ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند نیز سیر صعودی دارند.
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، اظهار کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته تنها با مدیریت مطلوب تغذیه و تحرک میتوان تا ۸۰ درصد احتمال ابتلا به این بیماریها را کاهش داد.
معصومی با بیان اینکه حدود دو سوم قربانیان بیماریهای قلبی و عروقی را مردان تشکیل می دهند، گفت: در زنان به لحاظ فعالیت هورمونی به خصوص در سنین پیش از یائسگی به طور معمول میزان ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمتر است، اما بعد از یائسگی میزان بروز این بیماریها در زنان با مردان برابر میشود.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق تصریح کرد: در حال حاضر سالانه بیش از ۱۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند و این آمار در استان کرمانشاه سالانه حدود ۱۲ هزار نفر است که حدود دوسوم آن را مردان تشکیل میدهند.
وی به طرح جهانی سازمان بهداشت جهانی در راستای کاهش ۲۵ درصدی بیماریهای قلبی و عروقی تا سال ۲۰۲۵ اشاره کرد وا فزود: عمده تمرکز اصلی سازمان بهداشت جهانی در این زمینه بر سه موضوع کنترل فشار خون، افزایش تحرک و کنترل مصرف سیگار و مواد مخدر است.
وی افزود: در همین راستا ضرورت دارد مسئولین مربوطه کشورمان نیز در زمینه فرهنگ سازی و اصلاح شیوه زندگی و تغدیه در راستای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی که در حال حاضر به یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در کشور تبدیل شده، اقدام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید